Tymián olej bio 50ml

Směs slunečnicového a tymiánového oleje, za studena lisovaných. 1⁄2 pipetky užijte přímo nebo smíchejte s rostlinným olejem nebo medem. Hodí se do salátů, pomazánek a středomořských pokrmů.

Položka byla vyprodána…
Skladem
Kód: SO-00897
Značka: Sonnentor
225 Kč 225 Kč / 1 ks
Kategorie: DOPLŇKY STRAVY
Hmotnost: 0.05 kg
Položka byla vyprodána…

Tymiánový olej tedy pochází z vytrvalé byliny známé jako Thymus vulgaris. Díky obsahu rostlinných éterickým olejů má řadu zdravotních přínosů. Ve skutečnosti jsou tyto výhody uznávány a využívány už po celé tisíce let, zejména v oblasti Středomoří. Tymiánový olej je antiseptický, antibakteriální, antispasmodický, hypertenzní a má uklidňující vlastnosti.

Léčivé vlastnosti tymiánového oleje tedy pochází převážně z éterických olejů v tymiánu, které se extrahují parní destilací čerstvých květin a listů. Hlavními složkami esenciálního oleje jsou alfa-thujon, alfa-pinen, camphen, beta-pinen, para-cymen, alfa-terpinen, linalool, borneol, beta-karyofylén, thymol a karvakrol. Tento esenciální olej má pikantní a teplou vůni, která je silná a pronikavá.

 

Tymiánový esenciální olej obsahuje 20 až 54 procent thymolu, což dává tymiánovému oleji jeho antiseptické vlastnosti. Tymiánový olej je jeden z nejsilnějších antioxidantů. Je to jeden z nejlepších esenciálních olejů pro hormony, protože vyrovnává hormonální hladiny – pomáhá ženám s menstruačními a menopauzálními příznaky. Ochraňuje také tělo před nebezpečnými nemocemi a onemocněními, jako je mrtvice, artritida, houbové a bakteriální infekce a kožní onemocnění.

 

TIP

Pouze pár střiků tohoto oleje posune všechny vámi připravené pokrmy na kulinářskou úroveň pro ještě větší potěchu chuťových pohárků. Jednoduchý krok jemně vyzdvihne vaši přípravu pokrmů na gurmánský zážitek, ať už připravujete omáčku, saláty, polévky, všechny druhy masa, ryby, moučníky.

 

SLOŽENÍ 

slunečnicový olej bio, tymiánový olej bio 1,8 %

Skladovat uzavřené a v chladu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: