Makový protein RAW 200g

Makový protein je snadno stravitelný a oproti celým semenům máku má nižší obsah tuku a vyšší obsah cenných látek. 

Jedna dávka (30 g) obsahuje doporučenou denní dávku vápníku.

Položka byla vyprodána…
Skladem
Kód: 5817
Značka: Natu
109 Kč 109 Kč / 1 ks
Kategorie: DOPLŇKY STRAVY
Hmotnost: 0.2 kg
Položka byla vyprodána…

Přirozeně bezlepkový makový prášek je výborným zdrojem rostlinných proteinůvápníku. Obsahuje 37% bílkovin na 100 g což ocení nejen sportovci, ale i vegani a osoby vyhybající se živočišným produktům. Vaše pokrmy obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i netradiční barvu a jemnou makovou chuť. 

 

Makový protein je v RAW kvalitě a vyrábí se ze semen máku pěstovaného v České republice.

Je zdrojem biologicky vstřebatelného vápníku ve výhodném poměru s hořčíkem. 

 

Účinky vápníku:

  • je potřebný pro udržení normálního stavu zubů a kostí
  • přispívá k normální srážlivosti krve
  • přispívá k normální činnosti svalů
  • přispívá k normální funkci nervových přenosů
  • přispívá k normální funkci trávicích enzymů
  • podílí se na procesu dělení a specializace buněk

 

Použití: 

2 polévkové lžíce (30 g) denně. Prášek přidejte do vašeho oblíbeného smoothie, ranní kaše, müsli nebo jogurtu. Protein uplatníte i RAW kuchyni, například při výrobě proteinových tyčinek.

 

Složení: 100% prášek ze semen máku setého

Země původu: Česká republika

 

TIP:

Nahraďte jím část běžné mouky například při pečení sladkých pokrmů. 

 

Věděli jste, že?

 

Z ekonomického hlediska je zajímavé, že Česká republika patří mezi největší světové producenty, většina produkce se 

ale vyváží do zahraničí. Je to vcelku škoda, protože mák patří nutričně mezi velmi zajímavé potraviny:
Bílkoviny jsou zastoupeny 20 %, sacharidy 22 %a tuky 47 %. 

Důležitý je i obsah vlákniny – ve 100 g máku se nachází plných 10 g, což vůbec není málo.
Mák bychom měli vést v „nutriční evidenci“ především ze dvou důvodů: 

 

1. jako bohatý zdroj bílkovin,
2. jako nejbohatší zdroj vápníku vůbec – ve 100 gramech máku se nachází přes 1400 mg velmi dobře využitelného 

vápníku (např. 100 ml kravského mléka obsahuje kolem 100 mg Ca). 

 

Jinak semínka jsou zdrojem alkaloidů.

V praxi se nejčastěji budeme setkávat s mákem jako součástí sladkého pečiva, což je velká škoda – cukr (jako silně okyselující faktor) použitý společně s mákem silně potlačuje metabolismus zastoupeného vápníku. 

Termicky je mák mírně ohřívající, z pohledu Tradiční čínské medicíny je potravinou období především léta, tedy elementu ohně. 

Energeticky je potravinou s dominující tendencí jin. 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: